20060702 Högst upp!

HÖGST UPP!
Är det inte där man ska va?
Ryktet om årtiondets hårigaste Rookie1000 race spred sig i depån efter avslutningen ikväll!

Med 26 grader i skuggan och svetten droppandes från lite varstans efter varje kval så var man lite nervös inför racet, skulle man orka att hålla i och köra hårt i 16 varv?
Bägge kvalen var klockrena, jag & Fredrik åker ut, kör några varv, “visar vart skåpet ska stå” 😉 och åker in igen några varv senare.
Andra kvalpasset blev mest att åka och träna på “målgångswheelisar”…
Allt blev försenat med ca 30minuter så runt 17:30 tiden fick Rookie1000 åka ut.
Jag försökte kyla av mig lite innan man skulle komma i det härliga skinnstället, när man väl fått det på sig var man halvt genomsvett.
När man väl började rulla ut till sigthinglappet var man lite lagom nervös, men det försvann snart när allvaret kom till, Fredrik skulle INTE få stå högst upp på pallen den här gången, pungt slut

Inledningsvis så kommer jag först in i S:e från start, tappade 1:a platsen efter första inbromsningen efter långrakan.
Tänkte hålla mig bakom i hälarna på honom tills han började krokna lite eller gjorde nån miss.
Jag var uppe och nosade på honom några gånger, bara för att visa att man var med i matchen och inte lät honom försvinna iväg som han gjorde på SM:et.
När väl chansen kom så gick jag om honom på hans favoritplats att köra om andra förare, in i “Torparn”.
Sen var det bara att ta i för kung och fosterland och försöka köra ifrån.
Han var lika på som jag varit på honom första halvan på racet, han släppte inte en tum i onödan.
Varvningar började redan vid fjärde varvet så det kunde bli situationer som gynnade mig eller Fredrik.
En avåkning i “S:et” gjorde att jag fick ett försprång, vilket även behövdes för min vänstra styrhalva hade lossnat och styrslaget åt vänster var endast 2cm!
Jag körde defensift och försökte hålla undan bakåt på de platser jag visste att han skulle kunna köra om, vilket även verkade lyckas.
När varvtavlan visade 1 varv kvar var det vinna, eller försvinna, en varvning på start/mål rakan gjorde att både jag och Fredrik fick ta andra spår än vad vi brukar och det resulterade i att jag bromsade lite försent… och Fredrik bromsade inte 😉 jag såg en snabb skymt av Fredrik damma förbi framför mig på väg ut i sandfållan (det enda jag tänkte just då var att, hoppas att han klarar sig bra!).
När jag väl visste att Fredrik var ute ur leken för 1:a platsen, då var det bara att ta sig i mål.
Några väl valda wheelisar för att tacka funktionärerna för deras underbara insats den här enormt varma dagen var på sin plats och självart satt målgångswheelisan jag tränat på som gjuten!

Rykten säger nånting om “A-licens” och “Superbike” till nästa tävling…
Ska man? 😉
Kan väl säga att champagneflaskan smakade väldigt gott som införskaffades för första högst upp platsen 😉

www.mylaps.com för detaljerade varvtider!
Sen att en annan Fredrik som jag delar garage med gick och vann Battle of The Twins klassen på en engångslicens var anmärkningsvärt gjort!
Han varvtider finns här (han lånade min transponder, därför ser det ut som jag kört både BoTT och Rookie1000 på mylaps.com)

Håkan