20080901 Tävling 5: Karlskoga slutförd!

Hejsan!

Tävling FEM är nu slutförd,en kanonhelg med många fina race!
Många KTM förare på plats denna helg, så även vinnaren av Fastbikes/KTM tävlingen om en GRATIS tävlingshelg på en KTM 690 Supermoto (läs här för mer info om den tävlingen)

Kga kval

Joakim skötte sig riktigt bra och med de varvtider och placeringar både lördag och söndag finns inget att skämmas för, väldigt bra kört av “nykomlingen” Wink

Stefan kommer in med resultatlistorna inom kort och då uppdateras CUP STÄLLNINGEN också

Med lite tur får vi lite bilder från  Johan på fastbikes.se inom kort för att lägga upp, de har dock lite jobb att utföra med att återuppbygga sin site efter en databaskras. (läs mer här på IDG.se)

Lördagens race gick lite sådär för mig, ingenting stämde, bromsarna funkade, slirkopplingen ville inte “slira”, det slutade “som vanligt” på en 11:e plats. Bästa varvtid blev 1.16.6, inte speciellt nöjd faktiskt.
Klantade bort en 10:e placering på sista varvet med att bromsa på mig in i trösen och fick köra escapevägen runt och då smet nr 13 förbi Sealed

Man kan se tiderna för loppet på www.mylaps.com för lördagens race

Blev hembjuden till Jocke & Åsa (Linus sov också där) i Örebro på lördakvällen, det blev en god pizza, några öl och sen kom John Blund och grusade min ögon så jag somnade skapligt fort, först i soffan en liten stund, sen la jag mig i sängen som Åsa fixat till mig.

Söndagen då, ett försök att fixa bromsarna lite var att kolla om det var luft i bromsarna, men det visade sig att det inte var det utan som vanligt, slut på bromsbelägg.

Efter lite letande fick jag låna ett par orginalbelägg och HERREGUD vilken skillnad, man ska nog byta belägg lite tidigare än vad jag gjort…

Jag kom iväg i starten jättebra, men klantade mig i första högern med att växla ner en växel för mycket så bakhjulet låste upp sig Yell var 5:a in i trösen och 8-9:a ut ur trösen.

De första varven blev jag “som vanligt” omåkt på rakorna av supermonohojar, men med nya bromsbelägg kunde man göra DEMONINBROMSNINGAR och vips så var man förbi igen.

Jag & Jocke (nykomlingen som jag känner sen förr…) hade jag korn på, gled om honom i snabbvänstern på yttern och snodde innerspåret och kom om.
Direkt ut på rakan var jag omkörd igen och nu visste Jocke om att jag låg där i frustade i nackhåren på honom Cool

Jag klantade mig ytterligare en gång med slirkopplingen och bakhjulet låste upp sig in i hårnålen (måste fixa till slirkopplingen) en gång och jag tappade kontakten med Jocke, varvet efter så släppte bägge hjulen i snabbvänstern, jag tänkte att nu bör jag inte åka så mkt fortare här för då vurpar jag Innocent

Resterande varv låg jag i hasorna på Jocke hela tiden men eftersom jag inte har lika bra vrid i min maskin så åkte han ifrån mig på raksträckorna hela tiden, VÄLDIGT FRUSTRERANDE!
Vi kom in i mål som 8:a & 9:a och jag var fantastiskt nöjd med racet!

Bästa varvtid blev 1:15.860 en skaplig förbättring mot igår, bromsar är bra att ha tydligen!

Så, vill nån köpa en KTM 690 Supermoto -07 som gått ca 120mil för (nyservad på Lelles MC) fär 50 000kr så finns den att tillgå nu.
Lite extra skyddsgrejor finns på, sliders, handskydd etc, orangea oljelock/oljefilterlock finns, några olika fram/bakdrev finns också.
Vill man ha med TVÅ uppsättningar fälgar får man lägga till 5000kr så får man en uppsättning ekerfälg och en uppsättning alufälg och då följer även en uppsättning NYA oanvänd plastkåpor med (komplett förutom tanken)
Alla delar som plockats av för race finns i en fin plastback.

Mvh Håkan

Motorsportbilder.se var där och fotade, många bra bilder!