Ett par dagar på Mantorp Park…

med Backlund Trackdays, var riktigt gött. Vi har kört några somrar den här helgen med några kompisar och så även i år.

Torsdagen började med solsken och allmänt bra väder, Torbjörn körde i mellangruppen som uppvärmning på förmiddan och jag körde i snabba gruppen.

Pass ett gick ganska bra, 1.21 tiderna kom ganska bra men många av de andra i gruppen var lite morgontrötta kansk.

Pass två blev det lite bättre men gulflaggningar och grejjer ställde till det lite men fick ett sista relativt fritt varv och satte en snabbt 1.19.953 varv som är väl nästan en tangering av 1.19.87 som är personbästa sen förut.
Tyvärr blev det målflagg när den tiden sattes, jag hade hoppats på ett till för då hade jag tempot uppe 🙂

Tiderna blev inte bättre än så de här två dagarna men vi hade kul, inga incidenter alls utan bara härlig körning. Den där 19 tiden sattes med Bridgestone Soft på, de satt hur bra som helst, inga sladdar, inga släpp, styr bra, håller i grymt bra och de kom direkt från BST i Boxholm!

Jag fick prova Micke Caldells Honda också, lite strul med fjädringen har han haft så jag körde lite drygt ett pass med den, det visade sig lite senare att fjädringen fungerade bra men vare sig kompression eller retur fungerade nåt vidare och så krökte jag växelförarpinnen såklart… alltid är det nåt när man lånar hojar men en m6 skruv senare så var den lagad igen 🙂

Petter Wiktander (fd Jansson) kom på fredagmorgonen med sin helt standard gamla ZX10, han trängde sig in i skinnstället och körde fortare än många räseråkare gjorde den här dagen. Det märks så väl att han kört många varv genom åren och kört otroligt fort på banorna, ränderna från den tiden har inte gått ur ännu, mycket kul att träffa honom igen och en fröjd att se köra på banan.

Fruar och barn hade andra äventyr, de hade varit ute i skogen och hittat blåbär ena dagen som det blev en jättegod blåbärspaj av. Tillochmed fick de för sig att springa ett varv runt banan så nu har de sett banan också 🙂

Fredakvällen med god middag, bad och bubbel med hela högen kunde nog inte blivit bättre!

Man har det ganska bra ändå, vi har fruar som låter oss roa oss på banan och de sköter allt annat under tiden så man inte behöver oroa sig för någonting vilket gör bankörningen ännu bättre för man kan ha full fokus på en enda sak. Puss på er!

 

Leif Daremo tog de BRA bilderna med en riktig kamera…