LMS RR Klubbmästerskap #2

Lite sen rapport men ändå 🙂

I år är det en serie i LMS RR Klubbmästerskap, den 9/8 gick deltävling två av stapeln, finalen är lördagen den 24:e september, en vecka innan man åker mot Assen och Dutch Superbike tillsammans med BSB!

Den vanliga träningskvällen blir kvaltider fram till 19.00 sen börjar tävlingarna kl 19.20.

Bästa kvaltid för mig blev 57.2 som blev en andra startposition, det är ändå 2 tiondelar under mitt gamla personbästa så jag var redan där rätt nöjd.
Vädret bjöd på 15 grader och kastvindar uppåt 14m/s enligt SMHI, att ha framhjulet lite i luften på rakan kunde lika gärna innebära krasch så det var lite vanskligt ut ur torparn kan man väl säga.
Den här gången var även Jesper Hubner på plats, SM1 i Superbike 2014, och bjöd upp till fin dans på banan!

När starten skulle gå var åtminstone jag ganska nervös, förra KM:ets vinnare till höger, en gammal SM Supersort vinnare till vänster och Hubner strax bakom.

Lamporna tändes, sen släcktes, starten gick ganska bra! Trodde jag skulle bli först in i S:et men Jesper dök förbi på insidan som en raket och jag tänkte såhär, ska han åka ifrån mig ska jag åtminstone lära mig nåt på vägen så jag vägrade tappa honom!

Det kändes som att Jesper inte  det där “GOet” riktigt, gamla däck och en inte helt handled hjälpte nog till att han inte var på topp.

Efter några varv hade jag ordentlig kontakt med Jesper och tänkte att det här går inte, jag måste om!
Så in i Torparn på insidan blev det för där kände jag att där var jag nog mycket snabbare för att våga mig på en safe omkörning 🙂

När man tittar på filmen bakåt såhär efteråt hade nog Jesper kunnat köra om ett flertal gånger men snäll som han är lät han mig hållas, gulleplutt som han är!

Hursomhelst så hördes den där kawwan väääldigt nära bakom flera gånger som ett argt bi men på sista varvet fick det vara färdiglekt och Jesper bromsar om mig in i korkskruven och vinner sen med 0.2 sekunder över mållinjen.

Själv är jag ganska nöjd med racet, några höga 56:or men inget nytt personbästa tyvärr 🙁

Finalen är som sagt den 24:e september , då står det mellan mig och Mattias Wikberger som för stunden leder tabellen med 1 poäng!

Fotografer: Leif Daremo och Henrik Linderyd