HJC Race med Actionpics på Mantorp Park

Det blev ett litet avslutande race på Mantorp Park i år också!

Actionpics bandagar anordnade en tävling på sin avslutningsdag på Mantorp Park, vilken kändes jättebra för det är en bana som verkligen saknas i SM kalendern!

De två första passen på morgonen var kvalpassen inför eftermiddagens race och det gick väl relativt OK och kvalplatsen blev Pole Position och kvaltiden 1.20.02.

När kvalpassen var körda kände jag att det inte var läge att köra så mycket mera vanliga pass för att orka köra racet på eftermiddagen.

Hursomhelst så blev det racedags och vi ställde upp, rödlampan tändes… och släcktes och iväg for vi! Fritte som stod på P2 kom som vanligt iväg mycket bra och var först in i vänstern och sen bar det iväg, jag bromsade om honom in i Mjölby för och var först över krönet in i F2, fortsatte varvet runt och jag var fantastiskt nog fortfarande etta trots hojar bakom med betydligt mer hästkrafter än mig men andra vändan i depåsvängen så kom rödflaggen ut och vi fick åka in.

En kille hade krashat i första vänstern på första flygande varvet, förmodligen kommit ut lite för brett in i sväng och fått släpp.

Det tog en stund innan omstart skedde, en snabbomstart skulle det bli för att spara tid.

Lamporna tändes igen och iväg for vi, igen! Den här gången fick Pär Johansson lite mer fart in i första sväng så jag kom trea den här gången. För att kompensera för lite hästkrafter får man hålla hög kurvfart och för att få till utgången på rakan som jag behöver göra för att ha nån som helst chans mot de andra så fick ingen vara ivägen och stoppa upp i chikanen så Pär fick ta en yttersväng i parisaren.
Ut på rakan den här gången åkte jag ikapp Fritte men tänkte jag kör inte om direkt utan avvaktar lite med det för att se hur det går, fel beslut såhär efteråt men ändå. Första flygande kom det en BMW och Kawa flygande förbi i slutet på rakan men jag kom igen i uppförsbacken mot F2 och jag var trea.

Här är det lite luddigt men jag tror jag ligger trea ett tag här och Jon ligger 1a på sin nya BMW. Pär är bakom i nackhåren, det är jag övertygad om och det är fighter här och där hela tiden. Fritte och Jon kampas hårt framför och jag försöker bara se till att vara i närheten på lagom avstånd så man inte åker med i nån eventuell krash.

På varv 6(?) så kör Fritte om Jon i mjölby men Jon är tuff och tar igen platsen, i detta bök passar jag på att köra om dom bägge två och tar ledningen ganska snart. Så fort jag fick fritt spår kom 1.19 tiderna och jag visste att åtminstone en Kawa var mig i hasorna. Jag hade ingen direkt koll på hur nära Pär låg bakom och med ett varv kvar låg jag 1:a ännu. Jag hade lovat Filip att det skulle åkas bakhjul så när jag kommer in i sista sväng bestämmer jag mig, bakhjul över mållinjen! Detta val kunde ha kostat mig förstaplatsen men vinsten kom ändå med hela 0.058 sekunder! 🙂 vad gör man inte för att hålla uppe spänningen?!

Det var som sagt ett kul race som förare och tydligen hade publiken ganska roligt också eftersom det inte bara var i toppen det var fight till målflagg utan även längre ner i fältet.

Summa summarum, Hondan levererar och går riktigt bra och är riktigt rolig att köra!

Nu ser jag fram emot Assen om tre veckor!!