SEC #4 Mantorp Park

Det var dags för deltävling fyra i SEC på Mantorp Park, i vanlig ordning börjar det dagen innan med en massa mekande 🙂
Sent omsider hoppades vi på att Endurancetanken(24L) var lagad och tät sent på söndagkvällen men tyvärr slutade det med att vi var tvungna att köra med en vanlig 17liters tank och långsamtankning, ca 40sekunder istället för 8a och bara 17 liter 🙁

Hursomhelst så kom vi iväg till kval på måndagsförmiddan och vi fick pole, kvalpasset avslutades med rödflagg så det blev inte värst många varv körda men som tur var hade vi ju lagt ett gäng redan på fredagen innan så banan kunde vi!

Micke börjar köra och vi får ett bra tempo och inga incidenter, lagom till stint nummer 2 så blev det först 35 minuter safetycar och sen direkt efter det ramlar växelpinnen bort så det blir problem att växla, efter några varv inser jag att det här måste göras nåt åt det gör både ont och jag rädd för att stöveln ska gå sönder på den lilla skruv jag använde som växelpinne.
Tyvärr tar detta stopp lång tid så här förlorar vi många varv men med lite frustration i körningen kanske det går att göra nåt åt det. Med full tank åkte jag ut igen och efter en stund låg jag på 1.20 tider och körde, satte racets dittills snabbaste varvtid på 1.20.3 som stod sig tills det var cirka 10-15 minuter kvar 🙁

Daniels tur att köra senare men det visade sig att nånting i handen sen kraschen på Anderstorp inte riktigt höll så han kom in efter ca 30 minuter, starkt gjort med tanke på den smärta han hade.
Vidare så går bakhjulsbytet så småningom mycket bra och resterande tankningar går också bra och vi avslutar på en stark 4:e plats.

Det är detaljerna som gör vinnarna i Endurance, det är väldigt tydligt, spelar egentligen ingen roll hur snabb du är på banan om du måste tanka oftare eller har depåstopp som tar för lång tid.

Hursomhelst, en väldigt energitömmande dag som fungerade trots allt helt OK, vi hade mycket god hjälp av Björn Nordgren, Camilla Phil, Magnus Erlandsson och Christer Lövgren, utan er hade det absolut inte gått så bra som det faktiskt gick!

Tyvärr missar jag SEC Finalen hos LMS, jobbet fick gå före den här gången…