20050529 Falkenberg

Stensby Racing
Stensby Racing
20050529 Falkenberg
Loading
/

Efter att att Superbike-klassen visat hur man inte ska göra i nya partiet(se nedan i bildgalleriet och artikel i GP) på andra varvet blev efterföljande lopp förskjutna.

Klockan närmade sig 15:50 när starten egentligen skulle gå, man var ju lite orolig eftersom det var första starten någonsin…
Efter några vändor fram och tillbaka med hojen till starten så 25 minuter senare blev det äntligen start, men uppladdning inför racet var som bortblåst, tror den fastnade i gruspartiet där nånstans i S:et.
Totalt 25 minuter efter ordinare starttid får vi äntligen komma ut på banan, redan genomsvett i värmen.
Ut på sightinglap, jaha där låg en massa saneringsmedel mitt i S:et, tackar för den televerket ;-), fram till uppställning, första provstarten går inget vidare, framhjulet far upp i luften redigt mycket, oj vilken fin himmel det var, alldeles blå ju!.
Nu är det riktiga starten som ska gå och jag är nervös som få, ska försöka få till en bra start… men det misslyckas, kommer varken bättre eller sämre till in i första högern, jag tänkte mest på grusfållan där framme, undrar om den är mjuk eller hård?.
En del krashande till höger och vänster tycker jag mest och jag får inte till nåt flyt alls i körningen, jag förbättrar inte mina tider nåt nämnvärt från kvalningen och hamnar i slutändan på 20:e plats efter att ha bromsat på mig en gång efter start/mål-rakan så jag fick ta gamla bansträckningen, den var ju trevlig, man fick hälsa lite på funktionärerna där också, klantade till mig i sista kurvan så jag blev omkörd 30meter innan målgång… men men 😉 är det race så är det.
Falkenberg är hittils den trevligaste banan jag varit på när det gäller depåboxar, duschar och liknande fasciliteter.
Länk till resultatlistan för Rookie1000
Plats:20 nr:75 namn:Håkan Stensby Klubb:Linköping MS MC:Suzuki GSXR Snabbaste varv:0:50.584 Snitthastighet:124,8
Lite film från Falkenberg lite kass kvalitet (ljud kan vara ur synk..)

050529 Håkan Stensby