Namn Håkan Stensby
Bor Med fru och barn i Mantorp
Ålder Tillräckligt 🙂
Intressen Förutom MC? Snö, snowboard osånt
Roadracingframtid Att placera sig bättre på utländska banor

Assen är 2018 års mål att köra FORT på!

Resultat En del resultat och historik finns här

En presentation av Håkan Stensby och hur Stensby Racing kom till.RollUp1402

Motorintresset har funnits sedan jag var liten, de hände flera gånger att man ”lånade” storeborsans moppe när man var 6-7 år sådär, sen vid 10 års ålder blev det 80cc cross och senare en 100cc i någr år.

Efter det blev det det tyvärr ett långt uppehåll på grund av skola och först när jag gått ur gymnasiet och börjat jobba så man hade råd att köpa en egen hoj blev det åkning av igen.
Lotten föll då på en Honda VTR 1000 Firestorm -99, den var inte den optimala bansmiskaren men gick relativt ok att köra ändå, Honda VTR Märkesklubben startades och jag står ännu som ansvarig. Senare blev det en R6:a men det var först till 2005 det blev tävlande på riktigt med en ny Suzuki GSXR1000.

När man väl provat på att tävla så var man helt fast och det var här som Stensby Racing startades, det har hänt mycket sen dess och det har tävlats både i PRO Superbike, Supermono, Rookie1000, Endurance och ONK Superbike genom åren.

Resultaten i de olika klasserna har varierat, men det har blivit en hel del pokaler genom åren ändå, den vinst som känns bäst är nog i Danska Superbike på hemmabanan Mantorp Park, en andraplats från Mugello och Endurancebucklorna står ut gentemot de andra.

Jag har varit aktiv inom SVEMO i lite olika roller sen 2003, bland annat besiktningschef, licensutbildare och tävlingsledare. Under några år var jag även väldigt aktiv i LMS Roadracing styrelse. På senare år har det blivit andra prioriteringar av min tid som gjort att mitt fokus inom roadracingvärlden har fått bli mera centrerad till min egen tävling och utveckling.

I allt det här motorcykelåkandet och tävlandet finns min familj med som betyder jättemycket, de är med på så många evenemang som det bara går och jag älskar att ha med dom på både träningar och tävlingar.
Ett roligt svar på frågan ”ser det kul ut när pappa kör?” var, ”ja men du kör inte på bakhjul så mycket”, så det var ju tvungen att åtgärdas till nästa pass, vad gör man inte för sina barn?! 

Det stora målet 2023 är ett 6H Endurance på anrika banan Spa i Belgien.