20050731 Krash(race)day

Stensby Racing
Stensby Racing
20050731 Krash(race)day
Loading
/

Torsdags träning Torsdagsträning 2:a passet – Geelleråsen
Hej!
Idag är det dags för race, det har precis slutat regna utanför och klockan är 7.
Är i valet och kvalet om regndäck eller slicks ut till warmup:en kl 9:15 idag, vad göra? 😉
Jag hamnade i 4:e startled längst till vänster och Fredrik i 3:e längst till vänster, han körde 3 tiondelar snabbar än mig på gårdagens kval.
Det blir ett intressant race idag tror jag, mycket fart har många av de som kör.

10:35
Första gången i regn med regndäck! det va lite skoj! full fart i regnet bara 😉 sladdade som om man körde kross!
Det ser ut att vara rejält fuktigt hela dagen, det regnar inte direkt men det duggar hela tiden så några torrspår är inte att vänta 🙁
Håkan Stensby – 050731
Slutgiltig rapport från helgen.
Första gången jag körde i regn med regndäck, intressant upplevelse.
Efter en kass start från 13:e plats hamnade jag nog runt 13-14:e igen ut ur trösen, väl där började jag jaga på de framför och det gick riktigt bra!
Arbetade mig upp genom fältet till 8:e plats på 10:e varvet, full gas ut på rakan, bromsar om två stycken in i trösen, den 3:e var jag på direkt efter det.
In i ejes försökte jag bromsa om honom också… men det gick inte så bra, framhjulet släppte och jag låg som en sprattlande anka på asfalten, så var det räjset slut!
1.21 tider i regnet blev det.
Nöjd med körandet, mindre nöjd med att jag inte kom in i mål
Nästa tävling kanske blir Knutstorp, men jag vet inte just nu om jag orkar/har råd med det.

Fredrik hamnade i slutändan på 15:e plats! Bättre att komma i mål och längre ner än att krasha i försök att vara snabb…

Mvh Håkan Stensby – 050731 20:00

Brorsans lilla rapport, 1:a besöket mig veterligen på en roadracingtävling!

Som mycket aktiv mekaniker i depån under förberedelserna till Rookie1000 loppet i söndags på Gelleråsen så anser jag det vara på sin plats med en rapport.

Jag och Jennie Ankom ca 11.20 till depån. Racet skulle enligt schemat börja 11.45 så det var 140-150 km/h som gällde från Storfors. Inga tillbud förutom en lättare vattenplaning.

Mamma mötte upp i grinden till Gälleråsen och tillsammans letade vi rätt på Håkans “garage” i virrvarret av mc:s, bilar, tatuerade och sammanbitna män.

Vädret var gråmulet, för tillfället uppehåll. Väl framme i Håkans garage hittade vi honom på alla fyra i färd med att byta vattendäcken mot slicks.

– “Börjar det inte regna vinner han med de däcken” sade en snabbt mekandes kompis till Håkan.

Sekunden senare började regndropparna komma från himlen… Om Håkan hade varit stressad så ögonen stod stilla i huvudet på honom innan blev det inte bättre nu.

Av med däckvärmarna, vi hämtade vatten till Håkan då han svettades mer än Mikael “Skjorta” Norman under en innebandymatch (vilket kan jämföras med en mindre insjö). Väl tillbaka såg vi Håkan stå med armarna sträckta mot skyn och skrika “FAAAANNN”.

“ooo shit” tänkte jag. Inte världens bästa uppladdning inför loppet på hal vägbana… På osant kort tid hade dock regndäcken skruvats på och det ytterst kroppsnära skinnstället krängts på Håkans vältrimmade och svettiga kropp.

Vi begav oss till anvisad läktarplats för att nervöst invänta starten…

Några minuter senare dök tävlingsdeltagarna upp på banan. “Där gick starten!!” tänkte jag, men det var visst bara ett uppvärmningsvarv…

Tur man inte stod och skrek och hejjade för då kanske nån av de tatuerade vännerna hade “tystat” mig. Med knäskålarna i behåll väntade vi nu på starten…

Håkan hade lyckats få 15:e bästa starttid och stod i 4:e startled. Starten gick och hojarna drog iväg i ett enda stort vattenmoln. “Hur fasen kan de se nåt??” tänkte jag stilla. Frågan besvarades efter loppet:
– “Man ser inget utan kör på gehör” sade Håkans garagekompis som slutade 15:e loppet. Hjärnceller är ingen fördel när man kör race som ni förstår…

Håkan körde grymt bra och var efter halva loppet uppe på en 6:e plats. Vid det här laget hade nog en 7-8 st kört av i det hala väglaget. Kanske gick det lite för bra för Håkan. I bortre kurvan bromsade han lite för hårt och gled av… Ingen fara med varken honom eller cykel (tror jag) men besvikelsen fanns såklart där.

Sammanfattningsvis var det en strong insats av vår race-stjärna. Lite kyligare så hade det varit en topp 5-placering. Håkan tar med sig detta starka lopp till nästa gång han står på startlinjen.

Over and out

/gunnar – 1:e mekaniker i stall HSTRacing.