SM Final på Mantorp Park

Håkan i kurva 1 på Mantorp Park
Mats på reservhojen på söndagen

Nu är den här tävlingssäsongen över, lite ledsamt är det, nu vankas det bara en vinter emellan så börjar nästa säsongen igen! 🙂

SM Finalen blev en ren succe, både att få tävla på denna bana och få klara mig utan incidenter av någon sort.

Lördagen blev ganska OK, förutom att det torkade upp snabbt till vårat kval så jag åkte ut på regndäck på torr asfalt, jag körde mina 5 varv för att få kvaltid sen åkte jag in i depån (för att spara på de nya regndäcken)
Startade som 22:a av 23 startanade och slutade på en 14:e plats, en jättekul race hade jag, lite omkörningar, lite fighter hit & dit, helt enkelt skitkul.

Söndagen då, lite bättre kval, kände mig lite mer taggad idag än igår och kvalplatsen blev nr 14.
Dags för lite race då, hade fått lära mig dagen innan hur man ska starta med en Honda, så jag provade det den här gången, det gick lite bättre än förra gången men inte helt bra ändå.
Racet förflöt rätt lugnt, fick som vanligt kramp i underarmarna efter 6-7 varv, förbättrade årsbästa med 1.2 sekunder i år, då är det bara 1.2 kvar till  personbästa från 2006 på en Suzuki GSXR1000.
Hade korn på 9:e plats, men blev uppehållen av en snubbe som inte förstod vad gulflagg var så det blev som det blev och slutade 10:a till slut iallafall.
Som tur är kommer Mjölbykurvans flaggpostering flyttas 200m bakåt i bansträckningen så nästa år blir det nog inga konstigheter med omkörning under gulflagg som tur är, just där iallafall.

Allt som allt så gick det bra, skoj race utan incidenter 🙂

nu är det bara att börja planera den där Brno resan som ska bli av 2011!