Tisdagsträning

Då var det dags igen med lite tisdagsträning! Det såg ut att bli riktigt gött väder, stråålande solsken och när jag kom dit vid 4:a tiden så kunde man gå i T-shirt .. nästan 🙂

Första passet blir lite stressigt ut, hade hållit på med ljudmätardatorn fram till 5 minuter innan utkörning så på med skinnställ och iväg. Det jag hade missat kolla var däckstryck och det kändes direkt, med 2.2kg istället för 1.4 bak så fanns liksom inte fästet där alls så efter några varv åkte jag in igen, kanske lika bra eftersom jag bromsat in nya belägg precis också.

Andra passet gick halvbra det också, det liksom flöt inte på riktigt. Marcus dök upp här i depån nån gång också, han skulle få åka lite “riktig” hoj, den han åkt på förut är en Honda CBR600 från -96, så det blir lite skillnad, 40kg lättare 80hk till, betydligt bättre bromsar osv. Han körde runt 1.10 vilket är helt ok på en lånad hoj och inte så van vid bankörning, med ny licens på fickan är det fullgott betyg!

Det som jag trodde skulle bli näst sista passet, blev det sista, inte för att jag krashade (lurad!) utan det blev riktigt kallt, man stod och frös ordentlgit i depån och däckslitaget blev därefter också. Däcken vill ha ca 110 grader när man kör och med lite tur hade de 80 grader när man kom in efter ett pass, dvs man sliter sönder däcket istället och förstör det.

Till helgen ska jag hålla i en licenskurs där vi har uppkörning på söndag, om vädret blir som prognosen är nu så blir det riktigt trevligt framåt eftermiddagen, ska se om 58 tiderna vill komma då!

Om det inte blir så bra så har jag måndag-tisdag på mig på Mantorp Park att träna lite till tillsammans med Actionpics!

Elle var där och fotade, hon har lagt upp några fina bilder här