Tävlingssponsor: Metric Power Systems

Efter ett bra samtal med Mikael Weléen på Metric Power Systems i Norrköping blev det helt klart att HSTRacing kör STCC/ProSuperbike på Mantorp Park 6-7:e juli i sommar!

Metric Power är specialist på avbrottsfri kraft/UPS -system, från de minsta systemen för en PC till de mest komplexa systemen, med dieselgenerator, ställverk, fördelningscentraler, statiska switchar, programvaror m.m. Vi levererar avbrottsfri kraft för datorhallar, telekommunikationscentraler, industriella och marina applikationer, sjukvård, nödljus m.m. Metric Power har ett brett sortiment och levererar standardsystem i storlek från 350 VA till 4 MVA

Under tävlingen kommer HSTRacing använda UPS istället för ett elverk till hjälp för att hålla däcken varma innan man åker ut till tävling, det är framförallt miljövänligare och tyst!
De sista 10-15 minutrarna innan man kör ut på banan står man i ett område utan tillgång till “landel”.

Har man UPS:en inkopplad mellan elförsörjningen och däckvärmarna när man är i depån behöver man aldrig oroa sig för kalla däck när man ska ut till banan.

Man slår på stort med att köra motorcyklarna på alkylatbränsle men elverken som ofta är väldigt ineffektiva körs på vanligt bränsle och har dålig avgasrening.

UPS:en består av ett antal batterier och när strömmen gått kan den hålla däcken varma i upp till 40minuter och sen laddas de upp igen med att sticka i stickproppen, betydligt miljövänligare än elverk.

Tillsammans med Metric kommer vi att ge både Metric och deras kunder en upplevelserik dag vid banan!

Väl mött på Mantorp Park den 7:e Juli!