Under vår licenskurs varvar vi teori med praktiska övningar genom hela kursen. 

De teoretiska passen lär ut regler, krav och förutsättningar för att börja tävla inom roadracing. Vi pratar också lite om hur din utrustning ska se ut och hur din motorcykel ska modifieras för att klara en tävlingsbesiktning. Grundläggande RR-körteknik ingår också.

De praktiska passen utföres med din egen motorcykel på banan. Passen byggs på med övningar från teoretiska passen men vi kommer också att bedöma er som förare och hur ni framför er cykel på banan. Vi bedömer också om er hastighet är tillräckligt hög ur en säkerhetsaspekt för att vi ska kunna godkänna er för träning och tävling med licensierade förare.

För att du ska kunna tillgodogöra dig licenskursen på ett bra sätt, skumma igenom reglementet innan så du har lite förkunskap om det hela.

Detta är inte en grundkurs i hur man kör motorcykel (gas, broms, koppling, dragläge med mera), för att kunna genomföra behöver man kunna köra motorcykeln, har ni frågor på detta så kontakta oss gärna.

Krav på utrustning

Egen motorcykel i gott skick med bra däck och bromsbelägg. Motorcykeln skall i stort sett motsvara Svensk Bilprovnings godkännande (förutom lyse, blinkers m.m.) eller enligt Svemos reglemente.

Ljudkrav på max 95d vid förbifart. Mätning kommer att ske och överstigs 95db så får du inte åka och får inget godkännande på kursen.

Ingen trådlåsning eller andra krav finns för att du ska få deltaga, utan de krav och regler som gäller för träning/tävling tar vi upp under kursen. Vi har heller inget krav på vilket typ av motorcykel du kör upp på, bara att den är i gott skick enligt ovan och att den kan hänga med på banan. Backspeglar, blinkers, pakethållare, regskylt och liknande tillbehör måste avmonteras innan kursen. Fram och baklyse demonteras eller tejpas så att inget lyser igenom. Gäller även inbyggda blinkers i kåpan. Heltäckande skinnklädsel (delat skinnställ går bra men Gore-Tex mm. är inte godkänt), ryggskydd, hjälm (helst glasfiber/komposit), handskar, och stövlar avsedda för motorcykelkörning.

När betalningen är klar så kommer du att få en bokningsbekräftelse samt mer information om kursdagarna.

OBS! Det kan ta några dagar innan du får bekräftelse, har du inte fått en bekräftelse inom en arbetsvecka från betalningsdatum kontakta oss.

Först till kvarn gäller och en komplett anmälan är anmälan OCH inbetalning.

Har du frågor så kan du skicka dem till mig, kontaktinformation finns här

 Kursmaterial

Inget kursmaterial skickas ut i förväg, ni kan däremot läsa igenom reglementena innan.

SVEMO reglementet finns i senast utgåva på SVEMO’s hemsida

Avbokning

Avbokning senare än tre veckor innan kursdatum återfås 50% av kursavgiften om inte giltigt sjukintyg kan uppvisas.