fbpx

20051015 LMS RR B-race

Varvtiderna finns på www.mylaps.com, plats 2-4:a ligger inom 1.5sekunder!

Dåså var man hemma efter dagens race!
Det började så fint imorse runt 11:a snåret med första tidskvalning, stel som en pinne kände jag mej!
55.3 blev bästa tid på det kvalet, körde ungefär 15 minuter av de 30 tillgängliga, när farten började komma lite mera så började mina gamla kvaldäck från Karlskoga släppa 🙁
Fredrik hade kört på 53.2 tider hela tiden, så man skulle ju obönhörligen hamna långt efter!
In i depån och börja sula om till nya fina slicks, det är det sista setet för i år! blir nog fina träningsdäck till våren igen de här.
Vi får iväg en sväng till mAx och käkade lunch.
Efter lite mat i en hungrande mage blev det att slänga på däckvärmarna så de håller sig ordentligt varma till andra kvalet.
Andra kvalet blev sådär skoj, kändes konstigt i hela kroppen, muskelvärken från Torsdagens gympass gjorde väldigt väl påminnt 😉
Jag svängde in i depån och tänkte kolla lite varvtider och fick höra att man körde 56-57:or, va fan är det här tänkte jag och stack ut igen för att försöka få till nån bättre tid.
55.1 blev andra kvaltiden och det blev en 5:e plats till start.
Det här är ju sanslöst, jag kommer ju att bli 10:a eller nåt sånt ju, kändes som att det var dags att lägga racetankarna på hyllan!
Ajja, det är inte så illa ändå, mitt emellan 1:an och 2:an.
Nu hoppar vi till starten…

Däckvärmare har suttit på hela tiden och när jag svänger ut på banan så gasar jag till lite och det SLÄPPER!, va fasen har hänt!
Försöker reda ut det på sightinglapet, men fattar inte mycket och det har slutat släppa dessutom. Däcket hade svettats under däckvärmarna så det var fuktigt kom jag fram till senare…
Warm-up starten gick och jag planerade att lägga mej på yttern in i S:et för att försöka va först in i utgången på S:et.
Det såg ut att kunna lyckas på den riktiga starten faktiskt.
Starten går och jag får till en ”sådär” start, Fredrik kom iväg jävligt bra och bibehöll sin poleplats genom hela S:et och Torparn.
I S:et fick jag lov o släppa lite annars kändes det som att det kunde blivit några fina vurpor, på lilla rakan så åker jag om några istället.
Jag tror att jag låg 4:a redan här men är inte helt säker
Ligger hack i häl på en likadan motorcykel fast han verkar haft lite mer pulver i sin för han åker ifrån mej hela tiden på rakan, ombrosningförsök gör jag några gånger innan jag bestämmer mej för att göra det, det gick ju bra!
Sen var det dags för några varvningar och jag väljer ”fel” spår ut ur Torparn och blir omåkt igen, håller i för allt vad tygen håller neråt rakan, full fart genom Bergskurvan och håller jävligt högt tempo genom Sviestadböjen, ut på start/mål åker jag äntligen om honom igen och tar sikte på han som ligger 2:a
Han har dock en GSXR1000 -05 med lite mer pulver i, det märks väl på rakorna.
När det är 4:a varv kvar kom vi i en varvningssituation i och ut ur S:et och jag tänkte försöka köra om både den som blev varvad och han som låg 2:a, det kunde ha slutat riktigt illa, bakhjulet släppte och jag for upp i luften rejält, samtidigt visste jag att jag hade en flåsande hoj precis efter mig också!
Inte slå av på tempo, full fart igen, jag tappade 4-5 hojlängde till 2:an ;-(
Med 3 varv kvar ungefär så märkte jag redan på rakan efter att jag kommer inte att hinna kör om honom på så få varv ;-(
Jag försöker iallafall! jag har dessutom en fortfarande flåsande bakom!
Jakten pågår för det vilda och jag tar in mark på honom, in i det sista hänger jag på, tänkte försöka köra om honom på start/mål rakan och nypa innern in i S:et, men då står det nån där och flaggar med MÅLFLAGGEN!?!?! var det inte varv kvar?
Ajja, knicka till lite på gasen och en wheelie över mållinjen!
Jag kom TREA!!!, jag hade fått bästa varvtid under race på 54.271!!!!!! Helt underbart, min första buckla!!!

Det kändes underbart att avsluta säsongen på pallen!! nu ska vi inte glömma Fredrik heller, han ryckte i starten och höll sen avståndet jävligt bra ända in i mål! Grattis!

HSTracing nöp 1:a och 3:e platsen det här racet

Jag vill passa på att tacka alla som var där och peppade!
och tack Kicki för den trevliga kramen på pallen!
En trött Håkan som ska fira nu!

%d bloggare gillar detta: