20060731 Superbike i Karlskoga!

Dåså! då har man gjort sin premiärtävling i Nordic Superbike!
Kom till Gelleråsen på måndagkvällen, packade upp allt som skulle upp, lite intressant att sätta upp ett 3x9m rustatält på 2 personer och ingen av oss hade gjort det tidigare, men det gick det med 😉

Bankörning på tisdag, allt kändes stötigt och banan kändes väldigt guppig.
Efter kl 15 var det licensträning, tempot gick upp lite och man kände verkligen saker och ting lätta från marken när man körde 😉
Ny bansträckningen är väl en av de sämre när det gäller beläggningen jag varit med om hittils, det studsar och känns allmänt som en tvättbräda.
Mitt i “ejes”-kurvan har de lagt ny asfalt som var sån höjdskillnad på att man förflyttades 50cm i sidled med fullt nerlägg om man åkte mitt över den, sen är det inte så värst långt kvar till gruset.
Precis in i samma kurva har de en lagt en lapp med ny asfalt också, åker man med nerlägg över den så åker glider framhjulet nån halvmeter innan det får fäste igen.

På onsdagen hoppar jag över allmänåkningen på dagen, både för att spara kroppen och för att inte komma ner i det lugna tempo som det trots allt var (runt 1.20 tider).
Det känns lite bättre men tiderna kommer inte, har lite problem med fjädringen, det släpper så fort jag börjar gasa ut ur den långa depåsvängen.
Efter lite snackande med Fredde Watz om vad man kan göra åt det hela så justerar jag bakfjädringen litegranna för att försöka få stopp på sladdarna.
De försvann i stort sett, lite kvar men hojen beter sig helt annorlunda.

Torsdag och två träningspass, förmår mig någon 1.11 tid, det känns inte alls bra 🙁
Fredag, ett träningspass, kommer inte ner till de efterlängtade 1.10 tiderna nu heller :(.

Lördag och kval!
Första kvalet går riktigt bra, bästa tid 1.10.36 (bästa tid förra året var 1.12.7 om jag minns rätt), nu är jag ganska nöjd! det ger 18:e kvaltid än så länge.

Andra kvalet går sådär, det är rödflagg i 10-15 minuter och det känns inte alls bra ute på banan.
Ingen förbättrad tid heller 🙁
Söndag, dags för race?
Ja, nån gång så… 16:55 ska man ut på banan och warmup vid 11:30.
Tiden mellan warmup och race var lååååååååååååååång, inte lika varmt som det varit under veckan och glad är jag för det, man slipper svettas hela dagen.
Nåväl, tiden är inne och man åker ut till banan.

Starten: en förare snett framför mig kommer inte iväg från startplattan, utan blir stående där när man ska förbi, lite trångt och man får väja lite för att hålla sig undan om han trillar eller får för sig nåt annat dumt.
Gasar på neråt längs rakan, håller ytterspår in i “Trösen” där någon får ramlar och jag får slå på hejdarna ordentligt för att inte köra över stackarn som tumlar runt på asfalten.

De första varven går uruselt inget stämmer och jag blir toksist, efter 4-5 varv blir det lite bättre dock och jag kör förbi några.
När det börjar närma sig varv 11-12 sådär har jag otroligt ont i armen/axeln (Det är 18 varv vi ska köra, efter en veckas bankörning har man ont på många ställen i kroppen).

Jag lyckas smita om några på vägen trots allt, en ytterrökare i depåsvängen och ett snålspår i “Ejes” gör att jag till slut hamnar på 23:e plats.
Bästa tid under race 1.10.6, jag är inte nöjd med att inte ha kommit ner under 1.10…

Nästa tävling är 9-10/9 i Karlskoga igen, då ska jag köra snabbare!

Varvtider finns tillgängliga på mylaps.com