20080909 KM II en ANDRA plats!

Hejsan!

ikväll var det sista KM:et på LMS i år, det blev en kanonkväll!
Jag kom ut till banan runt tre hugget, började besikta lite hojar osånt inför tävlingen, allt flöt på ganska smidigt ändra fram tills dess att vi förväntade oss att sjukvården skulle komma dit, vi ringde och kollade men det hade tydligen blivit nåt miss i kommunikationen så de visste intepublik om att vi skulle börja 16 istället för 17 som vanligt.
De dök upp halv fem, varmt välkomna och kvalkörningarna kunde börja.

Kvalet kördes och med en tid på 1.06.1 så hamnade jag i första startled, en fjärdeplats blev det!

Det blev lite väntande mellan kval & race, men vädret var fint och det var många trevliga ansikten i depån.

När det väl var dags för race så var det att satsa järnet på att komma iväg ordentligt bra i starten, vilket jag verkade göra också.

Teddy tog ledningen ganska snabbt efter Torparn och jag visste att Nicklas var nånstans ganska nära bakom. Det var att försöka hänga på Teddy för allt vad KTM:en höll, Teddy vurpade in i nya sektionen tyvärr och vips… man var i ledning!

pallenNär det var runt 5-6 varv kvar började varvningarna och de första gick riktigt bra men sen var det en in i Torparn som verkligen inte förstod va blåflaggen var till för och vips var Nicklas upp i arslet på mig, jag hängde med ganska bra ner till Bergskurvan, där var det ytterligare en varvning som jag inte tog mig om speciellt fort, Nicklas dök förbi innan kurvan och själv fick jag börja köra om den här personen på utsidan i Sviestaböjen istället eftersom han skulle ligga ivägen…

Efter att försökt komma ikapp Nicklas en stund så insåg jag att inte kommer att hinna ikapp på de få varv som är kvar och avståndet ner till 3:e plats var ganska tryggt så jag slog av på tempot lite bara för att va helt säker på att jag skulle ta mig i mål på en skön andra plats!

En väldigt rolig kväll, flera race var kul att se, Fredrik Lindell (vi körde mycket tillsammans för två år sen…) kom dit, lånade en Kawa 600:a och körde från sista plats till en bra femte plats, anmärkningsvärt är att det var i 1000cc klassen…

Som sagt, underbar kväll!