Sista dagen på Mugello

Uppdatering: här finns alla varvtider från hela träningen på http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=763518

Sista dagen blev precis som alla prognoser förutspått, regn hela förmiddagen fram till kl två. Banan var riktigt bra att köra i regn på, bra fäste och hyfsad avrinning, när det öste ner som mest så kunde man fortfarande ligga på rätt så bra!

Idag var det ju dags för racet också, eftersom det blev wetrace så blev det en grupp istället för fyra, 24 hugade förare av totalt ~200 ställde upp i regnet.
Plats nr 7 satte de mig på från tiderna man kört i torrt, en rullande start var lite annorlunda men va tusan 🙂
När man hade 6 stycken framför sig som alla höll fullt på rakan såg man inte så mycket, men man är ju van med sånt!

Det var lite vurpor på första varvet, jag undrade vad de höll på med egentligen, så halt var det ju inte? Hade de inga racenerver? Jajja jag tänkte att jag ska inte låta mig bli stressad för det här, jag ska i mål! Kallt som attan var i regnet 5-7+ bara så efter några varv kändes händerna som isklumpar och det blev svårt att justera gasen i de låånga kurvorna.
Åtta varv på den 5.2km långa banan skulle vi köra, när der var 4varv kvar så blinkade det en gul lampa ovanför vid slutet på långrakan, jag trodde det va gulflagg så jag saktade in lite tidigare, där vart jag också omkörd 🙁 det var ingen gulflagga på posteringen, lurad!
Okej då, jag hängde på killen och hade kontakt ett varv men all känsel i händerna var borta så det var inte helt lätt.
Eftersom målet var att komma i mål backade jag av lite och lät han åka, förmodligen var det ingen mer bakom ändå.

Det blev några varvningar tiilochmed, bästa placering som blev varvad slutade 9a, rätt stor diff i föltet men kul var det!

Att det varit mycket krasher förstod jag sen men att det var 10!! på första varvet kändes mycket, sen ytterligare någon till.

Direkt efter målgång blev det att värma hönderna i svalt vatten, sen få av sig paltorna och in i duschen som fanns i boxen, jag dushade vad man normalt skulle klassa som kallt men nu kändes som att huden brann när dropparna träffade huden.

Summa summarum blev det 150 varv på banan (* 5.2km) ca 70 liter 100oktanig bensin och ett par riktigt härliga minnen rikare från det jär härliga äventyret som nu är inne på sin 9e dag och hemresan hägrar!

Bilder och massor med film har det blivit, nåt skoj kommer upp inom kort!

20120409-175027.jpg