10:e året på Gotland Ring!

I år blir det 10:e (!!) året i rad som jag är på Gotland Ring tillsammans med Actionpics och kör.

Första vändan 2004 med en Yama R6 -99, man körde dit PÅ hojen, man åkte genom ett kalkbrott och en del fastnade i uppförsbackarna.
Det stod 3-4:a bilar i depån. resten körde hoj dit av 100:a talet deltagare, slitlagret på asfalten var inte lagd på halva bansträckningen, men vi körde ändå.

Nån depå fanns inte, bajjamajjor och ingen mat i närheten, man fick antingen ha med sig en macka eller åka till macken och köpa korv med bröd.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det var då ett endagarsevenemang och vi bodde då i Kappelshamn och där blev det sen ett sjöslag på lördagkvällen, sen på söndag nån gång satte man sig på hojen och körde hem igen.

Just det att man numera har med sig, buss/släp, tält, bensindunkar, reservdelar, däckvärmare, extradäck, regndäck, verktyg och så vidare gör ju att det blir lite annorlunda att köra idag jämfört med för 10 år sen, det hade sin charm då men det man gör idag gör ju att man kan köra mera, både i regn och byte däck själv.

Idag finns tillochmed Grevens MC i depån med däck och reservdelar, så servicegraden är mycket högre och allt är lite roligare, regnar det kan man faktiskt värma sig i depån 🙂

På de här 10 åren har det inte hänt så mycket med banan som det berättades om 2004, men det finns både resturang och toalett nuförtiden, lite el finns det men vill man va säker på elförsörjning så måste man nog ta med sig ett elverk i reserv, än så länge 🙂

I år lämnar vi Victor hemma med farmor och åker dit själva en helg, det ska bli kul! hade gärna åkt bägge helgerna men semestrarna i år gjorde att vi inte riktigt kan ta ledigt så många dagar, nästa år?

Det brukar vara riktigt roligt där de där 10 dagarna, en massa skoj i “depån” i mellandagarna, Visbybesök, sol, bad och allmänt kul!
Man har gått ifrån att åka hoj dit själv, till att samåka med minibuss & släp packat med en massa saker.

Vi ses snart GotlandRing och AP gänget!

Såhår såg det ut 2012

20120608-130935

Bilder från 2004

[nggallery id=31]

1 Comment

  1. Kul att få se gamla bilder från forntiden. Jag var på gotland ring för första gången 2007.

Kommentarerna är stängda.