LMS Klubbmästerskap 2015!

Idag var det dags för klubbmästerskap, köra eller inte köra?
En himla massa velande fram och tillbaka men det blev race till slut iallafall 🙂

Vi åkte ut i god tid, Fritte ville ha mycket värme i däcken 🙂

En fin höstdag med runt 15 grader och strålande solsken.

Hela familjen var med, fru och bägge barnen, det kändes bra att de var med, det är så tomt utan dom!

Hursomhelst, kval började 12.50 och jag var ute och harvade runt, 58.9 blev det på kvalet, det var ju årsbästa med god marginal! Första målet fixat, under 59 och ruta 4:a på gridden.

Sen var det dags för race fast innan dess ett däckbyte, jag hade mosat sönder däcket på kvalet så det hade inte gått att tävla på det.

Jag missade att göra provstart med hojen på kvalet så jag åkte ut till race utan att ha gjort en enda start med den här hojen, hur ska det gå?

4:e ruta, 1:a led längst till vänster, en av de bättre ställena enligt mig själv.
Starten går och jag blir 3:a in i första sväng, det blev en fight mellan Fritte och mig, han låg framför hela racet, vi körde på som tokstållar, hack i häl hela racet.
Det var rätt skoj, vi kör lite olika fort på olika ställen men han fick jobba för att hålla mig bakom, vid ett tillfälle tänkte jag att jag ska testa köra om men sen gjorde jag ett misstag och tappade 15 meter igen.
Det var ett kul 12 varvsrace och här sattes årets snabbaste tid, 57.664! Helt nöjd med både placering och varvtider!
Målgång och en 3:e plats i tävlingen!

Sen blev det B-final så lite paus innan nästa race, man slog ihop alla tävlande i alla klasser och gör indelning efter kvaltid.

Eftersom det inte gick så fort på kvalet så blev det 6:e ruta på A-finalen.
När starten gick var det lite mer bökigt och jag kom ut 6:a(eller 7:a) ut ur S:et, en framför får en god flygtur och här håller det på att hända grejjer men alla håller sig på hjulen och racet är igång.
Jag hade Fritte framför igen och Hans & Sorpa framför honom, det var bara att bestämma sig för att jag inte nöjer mig med den här placeringen.
Bromsar om Fritte in i korkskruven och lite senare Hans in i S:et, Sorpa var med här nånstans men jag minns inte riktigt vid vilket tillfälle jag körde om honom, det var lite stökigt i början 🙂

Eftersom jag inte har nån depåtavla har jag ingen koll på förare bakåt, så jag kör på så gott jag kan själv, varvtider blev inte alls lika bra som på första racet, mycket svårare att få till tempot med Wikberger framför som leder med 5 sekunder eller nåt sånt.
Jag gör mitt bästa för att hålla ett OK tempo iallafall och hoppas att luckan ner till Hans/Fritte var för stor för att han ska hinna ikapp på de få varv som var kvar.

Nervös som få att  det blir nån ombromsningskavalkad på sista varvet men ingen är bakom och jag får målflagg som tvåa! Känns faktiskt lite surrealistiskt eftersom det inte blivit så mycket kört i år!
När jag kommer in i depån väntar en glad familj och det blir många pussar och kramar 🙂

Det var lite skönt att det blev två pokaler, en till varje barn 🙂