En blöt och sval helg på Mantorp Park

Vädret är nyckigt och växlar ganska snabbt just nu, från 26 grader i skuggan och 47 gradig asfalt på tisdagen till 6 grader i skuggan(!) och 13 gradig asfalt på lördagen begav man sig ut till Mantorp Park för att försöka köra lite.

Det duggregnade i princip hela lördagen men banan höll sig relativt torr, åtminstone i omgångar så varvtiderna diffade ganska mycket från pass till pass.

Gick ut på ett relativt utslitet Pirellli SC0 som ändå funkade förvånansvärt bra i det kalla vädret men det var halt på banan, det viktigaste med första passen var att komma igång och få lite tider inför eftermiddagens race.

Till sista kvalpasset satte jag på ett Bridgestone medium, jag har aldrig åkt på Bridgestone förut så det var optimistiskt 🙂 men det funkade ganska bra så mot slutet av passet blev det trots allt en 1.22 tid som räckte till 4:e startruta.

Det gick inte direkt fortare på sista passet innan race heller men det var kul att köra på Bridgestone och testa hur det funkar.

Själva racet då, hur gick det? Jo, det gick väl hyffsat men uppställning av 30+ förare tar en stund och numera när man har en däckstrycktsmätare i displayen så såg man att trycket sjönk med nästan 2hekto från det jag åkte ut till starten skulle gå så jag visste att det kommer vara dåligt grepp i början.

Hur eller hur så går starten och jag tar det lite för lugnt i ingången och kommer bakom lite BMW cyklar som går som tusan rakt fram men jag vågar inte löda om i kurvorna på grund av kylan. Minsta lilla miss ut på rakan och Hondan hänger inte riktigt med på rakan, när jag fick till utgången så var det inte många meter emellan dock, så SP:n går lite bättre än den vanliga Fireblade’n faktiskt.

Hur eller hur så är det lite rolig fight med några bumsar och toppen seglar iväg, de snabbaste kör 1.20 tider och vi ligger på 1.21 tider så placering 4,5,6 hamnar en bra bit från 1,2,3 tyvärr. Nästa gång ska jag inte va lika snäll i starten 🙂

I min klass som jag körde så blev jag tvåa, BOTe hade en del snabba förare som hamnade före men eftersom det var frånskilda resultatlistor blev det en pokal trots allt 🙂

Familjen kom ut och hejade på också, fantastisk känsla när barnen kramade om en efteråt, sen att det blev puckla lite överraskande när man stod och tittade på prisutdelningen var lite skoj också 🙂 jag fattade ingenting först.

Varvtidsmässigt blev det inte så snabbt, 1:21.795 som bäst, ca 2 sekunder från personbästa men under förutsättningarna med däck jag aldrig kört på förut, +7 grader och väl fuktigt så är jag helt nöjd med resultatet!
Bridgestonedäcken känns än så länge helt OK, ska bli kul att testa dom i lite mer normalt väder snart!
Jag tackar BST i Boxholm för all hjälp jag fått med däck!

Söndagen sen då, kl 8.55 började det REGNA, åkte ut kl 9, det sladdade ÖVERALLT, så jag åkte in, avvaktade lite och bestämde mig sen för att packa ihop helt enkelt.

Fick mecka lite i garaget under dagen och byta kedja, men efter en del huvudbry hittade jag problemet med en kedja som sträckte/slakade sig när man snurrade på hjulet 🙂

Så nu är det bara att ladda om för nästa äventyr! Idag bokas ONK Superbike tillsammans med BSB i höst, hela familjen ska med, så himla kul det ska bli!

Over and out från en mycket nöjd Håkan