fbpx

2017 är här nu!

Efter att ha reflekterat över de mål som sattes 2016 och resultaten som uppnåddes är jag väldigt nöjd med hur säsongen blev. En del elproblem satte stopp för framfart på en SM tävling men bortsett från det så är jag riktigt nöjd.

Under 2017 blir planerna lite annorlunda, det blir framförallt Endurance tillsammans med D.O it Racing och planen är att köra med Daniels hoj som han fixa till en del för att passa Endurancekörning. Med en 24liters tank blir det ganska långa stinter och man får räkna med att köra hoj 1.5timme i sträck på Sviesta till exempel.
Såklart är det Honda CBR1000RR som ska köras och det ska bli riktigt kul att köra Daniels hoj, den är väldigt väljusterad och fina detaljer på den!
Träningen inför kommande säsong blir ganska enkel, kondition, kondition, balans, balans 🙂 Allt för att kunna köra så avslappnat som möjligt och samtidigt så fort som möjligt. Att köra 58:or i över en timme på Sviesta blir intressant!
Vi har fått till en bra deal med SBK One när det gäller reserdelar och tillbehör om vi skulle råka krascha eller behöva delar till nåt annat när hojen byggs om.
På däckfronten kommer det att bli Bridgestonedäck som levereras från BST i Boxholm, hur de håller på Endurance ska bli intressant, med den erfarenheten jag har från dom 2016 så kommer de hålla jättebra!

Annars då, SM? Det hade varit ett ypperligt tillfälle att satsa stenhårt i Superbike men efter lite eftertänksamhet blir det att satsa på Endurance och kanske köra nån SM tävling om det passar bra i kalendern.
Utomlands har det varit prat om en hel del och där får ekonomin avgöra, Hockenheim & Assen lockar såklart men vi får se hur det blir, OM det blir av så ska det såklart vara tillsammans med FIM/ONK/IDM eller liknande serie så man får tävla lite mer på “riktigt”.

Det är mycket omstruktur lite varstans både i Sverige och utomlands i olika roadracingserier så för stunden så vet nog inte många hur det ser ut egentligen under 2017.

När man varit med i 12 säsongen så börjar det kännas som att man har ägnat en hel del tid åt roadracingen och kanske man ska ta och hitta sin egen “nisch” på något sätt 🙂

Hursomhelst, det ska bli en intressant framtid och det ska bli riktigt kul att köra endurance igen!

 

%d bloggare gillar detta: