Snopet slut på SPA äventyret. Game over

Det här eventet har jag tränat och sett fram emot sen december 2018, planerat, bokat, tränat och fixat, full fokus på 6 timmar endurance på Spa Francorchamps.

Första passet blev i upptorkande, blött, kantigt och så vidare men det blev några varv iallafall.

Pass nummer två blev i full torrt, läckert, här ska åkas!

Ut och kör, får uppleva hur det vänder sig i magen när man åker igenom Eau Rouge och sen bara full rulle uppför Kemmel och Kemmel Straigt, sinnessjukt är bara förnamnet, sen vända neråt och köra igenom Double Gauche. Galet, galet galet kul är det enda jag kan säga. Ut från Stavelot och sen mot Courbe Paul Frere från tvåans växel till sexans växel med nedlägg.

Efter cirka 10 minuter blev det rödflagg en stund, ut på del två av andra passet och köra lite till. Några varv ska jag väl få klämma ur det här passet innan nya grupper formas vid lunchtid.

Får nåt stänk på visiret när en hoj dammar förbi i Eau Rouge, blev väldigt osäker på om det är från min eller hans hoj. Fortsätter iallafall och får ett släpp som heter duga i Campus kurvan. Försöker klura ut vad det här och får lite försent se att tempen är onödigt hög. Med 18 grader ute ska den inte gå över 90 grader någonsin och nu låg den på 106, tog det lugnt det här varvet samtidigt som det blev rödflagg igen och jag åkte in i depån. Ställer ifrån mig hojen och låter den svalna lite, startar upp den igen och det skjuter ut luft i vattnet.

GAME OVER

Topplockspackningen har förmodligen gått sönder och det är surt men det är bara att inse att det blir inget mer åka för mig här den här gången.

Jag får va med och supporta Micke Caldell istället och hur vi gör med söndagen vet jag inte riktigt, vi ska se om det går att avboka och om det inte går ska vi fundera på om vi ska dela på hans hoj och köra Trophy klassen (riktig Endurance).

Kollade min logger nu, 4a fulla varv på pass nummer två. 2.47 är väl “OK” för att va i upptorkande på en bana man bara sett på tv förut (snabbaste körde 2.29, men kanske inte ska jämföra sig med en EWC förare som kört här i 10 år…)