SPA 2023, dags för planer!

Då är det dags igen, att planera de stora sakerna för 2023.

Endurancet är flyttat 2 veckor längre fram så nu är det 27e augusti. På hemsidan för 6H endurancet finns det massor av information om vad som gäller, https://6heuresmoto.com/. Dagarna innan själva endurancet är det trackdays / träningsdagar som nu har öppnat sin anmälan, de har en hel del andra bandagar runt om i Europa så ta en kik här https://bikersdays.com/calendrier

Det har förut varit runt 50 lag med på tävlingen och det känns ändå förhjållandevis “tomt” på banan när man kör, sällan trångt nånstans. Sen är det rätt så kul att tävla på en bana som är 7km lång och som man inte kommer längre än 35 minuter på en standardtank (med in & ut varv). Det är en galet rolig bana som har väldigt många olika inslag, höjdskillnader, snabba kurvor, svåra kurvor (alltså, kurva 1 med mer än 90 grader!) och en massa annat skoj som händer. Man behöver sällan vända på däcken för det sliter lika mycket på vänder som på höger.

Nu när bandagarna är bokade är nästa att fixa lite båtbiljetter, men det är inte riktigt lika bråttom som bandagarna, de tog slut fort förra vändan.

Så är det någon som är sugen på att köra på Spa Francorchamps? Kolla in bikersdays sidan och boka, behövs tips / råd om hur man tar sig enklast fram & tillabaka, hör av dig.

Nästa grej att försöka hitta är nån bra träning / tävling på Assen, Bike Promotion har en preliminär kalender där än så länge men det ska nog gå att hitta ett arrangemang som passar bra i tid!

Jag ser fram emot 2023 redan nu och håller redan på att försöka komma i bättre form än 2022 så jag kan prestera bättre på banan.