Skrotbilsrejset tog slut :-(

[fblike layout_style=’standard’ show_faces=’false’ verb=’like’ font=’arial’ color_scheme=’light’]Efter 361 varv på banan var vi tvungna att avsluta racet tyvärr, huvudbromscylindern hade fått nog och pensionerade sig tyvärr 🙁

Vi hade alla fått köra en hel del, motor, växellåda och däck höll fantastiskt bra, motorn gick tillochmed bättre nu än när vi köpte den, rejält ursotad!
Vi började med att köra entimmespass ungefär, så att alla skulle få köra bilen, sen körde vi så länge soppan räckte eller när det var lämpligt med nån pacecar ute på banan så man inte missade så många varv.

Den drog lite soppa så vi skulle kunna ligga ute o köra tre timmars stinter om man orkade/ville. Under natten ösregnade det, vi hade lite för lite lysen för att få nån riktigt bra körning på natten men det fick gå ändå.

Vi låg som bäst 6:a när Marcus var ute och körde sin andra stint, bromsarna började nu bli lite dåliga, men jag gav mig ut i natten 🙂
Jag gick in efter en stund och vi bytte bromsbelägg fram, det hade egentligen inte behövts men i ett försök att få till lite bättre bromsar så gjorde vi det och i allt som skulle göras så efterdrog jag inte hjulmuttrarna på ena framhjulet, så efter 5 varv eller nåt så började det låta som fan och jag åkte in i depån igen, 15 meter från depåboxen så lossnade hjulet helt 🙁

Det tog med sig lite detaljer som bromsok tex, några bultar som höll det på plats blev böjda och de var tvungna att bytas. Efter nån timme när vi väl fått dit allting igen (åkte hem till Marcus och hämtade reservdelar mitt i natten, nu är klockan 01:00 ungefär) så åkte jag ut och körde i regnet, ca 01:30 kom jag ut.
Varv efter varv kördes, det var riktigt roligt, några avåkningar ibland men inget allvarligt, blev aldrig stillastående på banan utan in på asfalten igen och gasa på bara. Det blev ju vintertid också den här natten så när jag kom in igen nån gång efter 03 så var ju klockan egentligen 04 nånting och då var det inte bensinen som var slut utan jag var så himla törstig och vattenflaskan var tom så det fick bli dags för Christer att köra.

Christer körde en stund, jag vet inte riktigt hur länge för jag hade däckat på den sköna uppblåsbara madrassen och vaknade bara till igen när han kom in och sa att bromsarna hade gett upp helt.

Vi sov allihopa i boxen till 7-8:a tiden och började sen plocka ihop grejor och städa ur stereo osånt ur bilen. Allt var klart runt 9 tiden, då skjutsade vi bilen till “The Graveyard”, Marie & Victor kom och hämtade upp mig, vi packade in grejorna i bilen och åkte hem.

Vi får se om det blir fler race, för skoj som tusan var det! Nästa race körs i februari igen, är man med eller inte?