KM Uno med LMS

[fblike layout_style=’standard’ show_faces=’false’ verb=’like’ font=’arial’ color_scheme=’light’]Då var första KM:et med LMS avklarat!

Efter att förut ha kört i 0 gradigt och snö var det riktigt skönt att det var +24 grader och stråålande solsken när det var dags för första träningen (om än KM)
Jag & Victor var på plats i god tid, packade upp hoj osv och på med däckvärmarna, anmäla sig och besikta hoj.

Efter ett tag var det dags o kolla däckstryck i däcken, Dunlop må ha grymt fäste med pyser luft som bara den, 2.5kg fram och 1.5 bak ska det va.

Marie kom och tog hand om Victor lagom innan kvalet skulle börja, perfekt tajming!

Körde ut på kvalet och hojen kändes lite yxig i motorn och greppet var sådär… slutade med en 7:e kvalplats, inte alls nöjd!
En av orsakerna kom lite senare, jag hade kollat däckstrycket lite väl tidigt, efter kvalen hade jag 3.0 fram och 2.0 bak, alldeles för hårt, de hade nog inte varit ordentligt uppvärmda när jag kollade dom första gången.
Orsak nummer två, om man mappar motorn när det är 0-8 grader varmt ute och snö, då går den inte riktigt lika bra i +24(!), Micke hämtade en PC så jag kunde resetta mappningen.

Sen blev det dags för race! redan på sightinglapet så märkte jag skillnad på både motor och däck och sen var det dags för provstart.
Förra året så högg kopplingen som tusan när jag gjorde starter så man hade fått göra en annan variant än den jag brukar göra, men jag tänkte testa den gamla vanliga på provstarten för att se om ny fin olja hade förändrat något… och det hade det!

Kopplingen fungerade “som den ska”, både bra och dåligt för nu visste jag inte alls hur jag skulle göra på riktiga starten, tänk på den hugger till igen?

Ajja, dags för start och lamporna tändes… varvar upp lite…. och lamporna slocknar och jag slirar iväg på kopplingen utan problem!

Själva starten gick sådär, vilset oc trångt, men men!

Jag fick inte till några jättebra varvtider i början, det tog lite tid att börja lita på däcken igen, speciellt när motorn gick som ett skollat troll!

Efter några varv på Kjell och susade om mig in i S:et och jag fick lite “jävlar anamma” i mig, det där ska han inte få göra 😉

Kjell körde förbi två stycken framför mig och jag var inte långt efter, när det var 2-3 varv kvar kände jag att bara “lite till” så kör jag om kjell också, sen gjorde jag bort mig lite och tappade nån sekund.
Varvet efter detta så satte jag nytt personbästa som blev 59,710! kapat till det lite 😉

Jag kom aldrig ikapp Kjell för att köra om så jag slutade som 5:a till slut, ett gott och roligt race!

Nästa träning ska jag & Kjell försöka kapa tiderna lite mera! och till nästa KM ska jag vinna… över Kjell iallafall! 😉