På Anderstorp med familjen Pellijeff

I fredags åkte jag ner till Anderstorp för att köra träning & race där i två dagar med Bike Promotion.

Familjen Pellijeff hade åkt ner redan på torsdagen och kört hela soliga fredan, lite avundsjuk var jag!
Jag såg fram emot att träffa dom igen, alltid skoj att träffa släkten 😯 speciellt sånna tokigt trevliga & roliga människor som de är!

Passerade även SBK One på kvällen för att hämta upp nya insugstrattar till hojen för att se om det kunde bli lite bättre effektkurva på hojen.

Väl framme blev det att börja med monteringen direkt innan solen försvann med allt ljus. När det var klart installerade jag mig i bakdelen på husbilen, bra mycket trevligare än att bo i minibussen tillsamman med däck, olja, bensin osv.
Sov riktigt gött hela natten och käkade go frukost med Jesper, Christer & Pernilla.

Det var första gången sen 2007 som jag var på Anderstorpbanan, då var det +4, regn, snö & is, bajjamajjor o riktigt trist på alla sätt o vis.
Med det i minnet blev det här rena semestern! Fina duschar & toaletter, välstädat och riktigt fint, man kunde gå BARFOTA(!) i depån utan att få masor med flisor & skräp på fötterna.

Hur gick hojåkningen då? jo, den gick riktigt bra, efter 2 pass var det dags för race, eftersom startlistan skapas från fredagens träning så fick jag starta sist. En uppkörning från 25:e plats till 11:e till slut kändes helt OK! 1.41,6 blev snabbaste varv på racet och allt kändes riktigt roligt.
Ett race på skoj, men hornen växer ut som tusan ändå!

Den här helgen provkörde jag även Pirelli Superbike lite mera och på Anderstorp tyckte jag de fungerade riktigt bra!
Passen flöt på riktigt bra och jag försökte hjälpa Jesper köra lite 4takt, det märktes tydligt på en del spårval att han kör mycket 125GP, men oberoende det så har killen riktigt skönt flyt i sin körning!

Tyvärr hade det blivit nåt fel och den kokade efter några pass, så då var det slutkört 🙁 det som var riktigt trist var att 125Racer hojen hade plötsligt lagt av på första passet, bara tokdött utan vettig förklaring.

Vi var alla riktigt hungriga så vi åkte in till Oledoledoff i Gislaved för lite pizza, vi handlade även lite käk & tankade upp lite bensindunkar.

TIllbaka i depån var det dags att felsöka 125:an lite, för att försöka få igång den igen. Eftersom jag själv inte meckat såhär avancerad 2taktare förut var det lite kul att se hur det fungerar. Vi rev isär hela elsystemet, testade en annan kabelhärva, tändspole och tändbox utan att hitta nåt fel.
När vi väl gett upp och monterade tillbaka allt så fick vi plötsligt gnista igen! man kan gissa att det var glapp nånstans eller någon kontakt som mådde bra av kontaktspray 😉
Efter att vi fått ihop allt och provstartat hojen var det dags för en riktigt god och välförtjänt öl!

Christer & jag var rätt nöjda med kvällens resultat, trots att vi egentligen visste vad det var för fel egentligen.

Kom isäng lite sent men det tillhör lite depålivet ibland. En riktigt skön natts sömn i husbilen den här natten med, lite varmare den här gången när bakluckan var ordentligt stängd 😉

Väderprognosen för söndagen såg lite trist ut när det gäller regn, men det höll sig borta ända till eftermiddagens pass vid 14 tiden, då öste det ner och jag kände att det inte var värt att kränga på regndäck för att hinna med ett pass till så jag packade ihop allt.

Efter att ha suttit i o snackat lite med Jesper, Christer & Pernilla så tog jag o åkte hem, det är rätt nära till Anderstorp faktiskt, efter två timmar var jag hemma, utpackad och kunde hälsa på Marie & Victor som varit saknade hela helgen!

Slutligen då, helgen var ritkigt rolig, skoj i depån, roligt race och skönt att ha funktionärer runt hela banan.

Snart är säsongen slut och nästa race är 6 timmars på Mantorp Park den 30:e september, sen är det bara att se fram emot april när det drar igång igen!
Jag hade ju hellre följt med Jesper på Red Bull Rookie Cup i Aragon om några veckor, skulle vara sjukt kul!

Jesper har en förmåga att köra riktigt fort på banorna, vad han än sätter sig på, mer träning och rätt sorts styrning så kommer han köra MotoGP om några år!

20110918-201946.jpg

20110918-202003.jpg

20110918-202019.jpg

20110918-202030.jpg

20110918-202040.jpg