Nordiska & Danska Mästerskapen på Mantorp Park

Hej och hå, det har varit en intensiv dag med två kval och två race. Utan att träna nånting innan åkte jag ut till Mantorp Park (som ju bara ligger typ 5 minuter hemifrån) för att tävla lite i Nordiska & Danska mästerskapen.

Kvalen gick hyfsat OK, inga fantastiska varvtider, men jag åkte på ett gammalt/slitet Pirellibakdäck så jag fick va nöjd med 1.21.5 iallafall, det gav ju första plats ändå.

Till racet var det dags för ett nytt bakdäck, ett Dunlop 7712 åkte på för att va på den “säkra” sidan och för att enkelt kunna jämföra grepp i Dunlop vs Pirelli, resultatet av det är väl ungefär såhär, på min nivå spelar det ingen roll, de känns lika bra.

Race1: Starten gick bättre än väntat, kom in som 3:a i första sväng, sen genom parisaren blev jag 2:a och sen i snabbhögern innan chikanen tog jag 1:a plats.

Sen var det bara att hålla i, jag hade en bakom på en BMW och jag vet att de där har 20+hk mer än mig och på den långa rakan gör det jättestor skillnad i topphastighet så jag var tvungen att åka om inte annat relativt jämt för att ha en chans.

Bästa varvtid under race1 blev 1.20.8, 3 tiondelar från personbästa 🙂 och självklart blev det en målgångswheelie och första platsen var min!

Race2 gick starten ännu bättre än i race1, så jag var 2:a in i första sväng, en Ducatist som var grym på att starta från ledet bakom åkte förbi, men sen gick det inte så fort för honom 🙁
Samma person jag åkt om mellan parisaren och chikanen i race1 men jag kom ut ur parisaren på fel växel så jag avvaktade lite och körde om honom i slutet på rakan istället.

Här var det bara att fortsätta köra på. Jag hade lite problem med fästet i framdäcket så det blev en del glidande och varvtiderna blev lidande 🙁
Det gjorde dock inte så mycket då mitt största hot missade starten och kom iväg 7-8:a nånting, bästa varvtid på race2 blev ynka 1.21.2 :-/

Det blev ändå 4:a bucklor denna helg, eftersom racen var i både Nordiska & Danska så fick man två pokaler per race! Jag måste bygga en prishylla i garaget…

[nggallery id=25]