fbpx

Sviesta med SUB5

Då blev det lite körning på gamla banan Sviesta, jag har inte åkt så mycket där de senaste åren och sist jag tävlade där var 2016 så det har inte blivit nån riktig fortåkning med bra draghjälp.

Det är en vecka kvar till SM på banan och det var många snabba förare på plats, Alexander Lundh körde 54.9 som bäst och sen var det en radda förare som körde från 55-58 så det var ett härligt sällskap och det kändes som bra uppvärmning för de som skulle köra SM.

Sista dagen började några av passen med en lampstart, ut på banan, ställa upp nånstans på gridden, lamporna tänds & släcks och man får öva på en riktig start, underbart!

Hur det än är blir det lite roligare när man startar på detta sätt och det märktes väl på alla som körde att man verkligen gillade detta. Jag hade riktigt roligt på banan, härliga gamla rävar som Jan Greven var på plats och det är alltid skoj när han är på banan och depån!

Första dagen blev det inte de där fantastiska tiderna, bästa tiden blev 57.5 och däromkring blev det många varv men det blev liksom inte bättre, lite fel drevning än jag borde köra på den här banan bara för jag inte orkade byta eftersom nästa stopp är Brno och då är det rätt drevning med 14-41 fast Sviesta borde vara 14-44/45.

Iallafall, väderprognosen sa att det skulle börja regna vid 13-14 tiden på fredagen så planen blev att packa ihop allt efter 12.45 passet.

Vi åkte ut på gridden, ställer upp lamporna släcks. Första varvet från stillastående, 1.00.003, det här känns bra! Det ska helst va 1-2 sekunder snabbare om det ska ordentligt racetempo men det kändes riktigt bra. Nästa varv blev hög 57 tid, sen nåt varv senare satte jag nytt personbästa på 56.19(!) och för mig är det en kapning med 7/10 så jag är väldigt nöjd med det. Sen ut på rakan var det något som small till på handen och eftersom teamkompisen kraschat passet innan för att handtaget lossnat tänkte jag att jag måste kolla vad det är. Ut på escapen och kolla vad det kunde vara, förmodligen var det en stor humla/geting eller nåt som smackat in i handsken!

Efter det kom jag inte i rytmen igen riktigt och det blev inga fler 56 tider men fort gick det ändå 🙂

Efter det passet var det att packa ihop fort som tusan för en timme senare ösregnade det. Hem till Mantorp och packa ur lite för att lite senare ha lite fest för Marie som fyllde år i tisdags!

Körnigen med SUB5 flöt på riktigt bra, indelningen i grupperna fungerade bra och det var riktigt roliga dagar. Jag har nog lagt 10000+ varv på banan innan med många olika arrangörer och kvaliteten på det här arrangemanget var nåt av det bättre!

Riktigt gött jobb man har ibland! Vi ses i vimlet

EDIT: Fotograf Leif Daremo var såklart på plats, här är länken till hans bilder

%d bloggare gillar detta: