fbpx

LMS KM #1 Hur gick det egentligen?

Efter väldigt mycket köra hoj den senaste tiden var jag ganska trött i kroppen den här dagen. Motiveringen fanns inte riktigt där och det blir lite stökigt, hem i tid, hämta barn, hämta bil & släp, packa upp vid banan, hjälpa till med KM så gott det går med två godingar springandes omkring. Som tur är så är ju bandepån som en enda stor familj och jag fick hjälp av familjen Gull med både det ena och andra så jag kom ut till första passet i tid. Marie kan inte komma ifrån jobbet riktigt men hon dök upp efter första passet. Jättekul med HELA familjen på plats, barnen lekte i lekparken och hittade även andra barn att leka med i depån, den lilla lekparken var välbesökt!

De två första träningspassen räknas även som kvaltid till racet som skulle gå 19:40 (600 klassen körde 19:20), uppstyrningen på kvällen var klockren, bra tidschema, gott om funktionärer och flertalet fotografer hittade till banan en tisdagkväll! LMS RR lyckades igen med det magiska att få ihop en mycket bra tävling!

Kvalpassen då, hur gick de egentligen? Ja, det blev lite sådär, bromsarna ville inte som jag ville, det däck jag kört på de senaste träningarna gav upp men jag inväntade racet med att sätta på det nya bakdäcket. Det blev till slut en 57.7 tid som räckte till tredje startruta, numera är det tre förare per startled hos LMS så det blev längst till vänster.

Racet blev ganska bra till slut, men starten, ack så illa! jag måste vara mer på hugget i starten, kom ut 4:a hur S:et som sen iochförsig löstes ganska snart till en 3e plats och sen gick det ett varv tills attacken mot fritte blev av, ombromsning på bakrakan och studsade lite på curbsen men allt gick fint och där kom första 57 tiden!
Mattias som låg etta körde på fint och såg inte ut att göra några större misstag som gjorde att jag kunde ta in på honom, han är halvsekunden snabbare än mig och det var bara att hänga i, lära sig köra lite fortare och titta på hur han gör så man kanske kan köra lite snabbare nästa KM 🙂
Mot slutet blev det några varvningar tillsammans med gulflagg så jag kom ikapp och var 0.2 sekunder efter Mattias över mållinjen. Hade det varit SM hade jag nog attackerat hårdare mot slutet MEN jag hade ingen som helst lust att chansa utan ville väldigt gärna se målflagg och komma hem hel så jag accepterade helt enkelt att inte försöka göra en “do or die” omkörning mot slutet. När vi väl kom runt till korkskruven igen var det någon som hade gjort en just sån manöver och de låg där så fint i sandfållan  🙄

20 poäng i KM serien är inte fy skam det heller 🙂

Nu blir det lite service på hoj, tvätta, olja, nytt framdäck och sen invänta nästa evenemang på Mantorp Park i början på juni, perfekt träning inför Assen!

%d bloggare gillar detta: