Spa Francorchamps 6 timmars 2019

Det har varit lite torftigt med nyheter här på senare tid men det har jobbats lite på detaljerna i skymundan.

Fjädringen har fått åka på service hos Dr Watz, det var tydligen väldigt välbehövligt! Bromsar med mera har fått sig en genomgång, lika så kåporna som fått ny lack. Färgsättningen blir ungefär densamma som förut men något enklare med mer dekaler istället för att maska om kåpor fyra gånger 🙂

Så, den stora händelsen 2019? Av rubriken att döma kan ni ana vad som ska ske 🙂 Den 18e augusti skall jag och Mikael Caldell köra 6 timmar Endurance på Spa Francorchamps i Belgien. Det blir egna hojar med standardtankar. Vi kommer ha hjälp av tre mekaniker under tiden, det blir en hektiskt, jobbig och förhoppningsvis en fantastiskt rolig dag!

Att genomföra en sådan här sak kräver förberedelse, mc-relaterade saker som skall med är relativt lätt att komma ihåg, alla reservdelar och lite till som ligger hemma ska såklart med. Som tur är kör både jag och Micke Honda, även Team Chefen Daniel(!), så det blir enklare på det viset med alla reservdelar som kan behövas. Utöver saker som har med motorcyklen att göra så är logistik med mat under racehelgen en punkt på listan man inte får missa, att gå ut på en stint hungrig eller för mätt är inte bra.

De som följer med kommer vara ovärderliga för mig och Micke för vi som kör kommer inte orka eller hinna göra speciellt mycket mellan stintarna. På de cirka 35 minutrarna ska det tankas, bytas däck, hojar skall kontrolleras och allt det där innan det är dags att åka ut igen. Jag menar, ett toabesök kan ta 10 minuter när man är nervös!

Är det nån mer som är sugen på att hänga med på ett äventyr finns det plats för en till på resan, hör av dig!

För att va lite säkrare på att hålla hjulen på asfalten har företaget Advanced Mobility sett till att vi har bra priser på de däck som behövs under tävlingshelgen.

Med tanke på att banan har fyra ställen med 250+km/h och ytterligare två med 200+km/h ställen PER VARV kommer det kräva det yttersta av de däck vi kör på! Den 7km långa banan kommer suga musten ur både förare och material. För att inte chansa på dåliga däck är det värt att byta INNAN krasch, det är trots allt billigare så 🙂

Det är långt till detta sker men för oss är det en stor grej och vi ser fram emot att köra på banan.

Lägger även till en film från banan som jag hittade på Youtube, se och njut 🙂