LMS RR Licenskurs #1 2016

I helgen som gick har det varit licenskurs i roadracing på Linköpings Motorstadio!

Med en fullbokad kurs sen länge kändes det skönt att det äntligen blev av, många nya och gamla ansikten. Ett återfall är Pär Johansson som senast körde SuperSport600 i Synsam Trophy och det ska bli kul att se hur det går för honom under året, en anektdot i det är att när Synsam Trophy tävlade på Mantorp Park besiktade jag hans motorcykel som besiktningschef 🙂

I vanlig ordning skötte sig deltagare bra, inga utsvävningar och konstiga saker, precis som det ska vara. Det är alltid kul att se leenden efter de gjort sin första “riktiga” tävlingsstart, hur det än är så växer hornen ut ordentligt på alla och upplevelsen att se målflaggen är underbar!

Vi hade finbesök av förra årets vinnare i Superbike, Jesper Hubner var med och hjälpte till som funktionär vid starterna, alltid lika glad och hjälpsam!

På uppkörningsdagen går det lite fler personer, både instruktörer/föråkare som hjälper till ute på banan och funktionärer vid banan som hjälper till vid startträningen, utan alla dessa goa människor skulle det inte gå att hålla en sån här kurs, en nämnd men ingen glömd, tack så mycket för all hjälp! Självklart är jag inte själv med att hålla i själva kursen, vi var den här gången tre stycken, Otto Johansson och Tobias Thorell som gemensamt såg till att allt fungerade.

En härlig helg som är alldeles perfekt som avrostning inför säsongen som kommer.

Nästa kurs hålls 21-22:a maj, så lagom med avslut från den här är det dags att se till att allt är bokat och fixat inför nästa kurs.

Tack för den här helgen!