Racerapport Assen OWCup 2017

En något hektiskt vecka med att börja med lite arbete hemma med byggnation av ny altan och att Victor bröt armen häromkvällen så skrivandet har fått stå tillbaka lite…

Den här gången på Assen gjordes många beslut som kanske inte var de bästa, däckleveransproblem har gjort att jag varit tvungen att tänka om och hitta andra vägar på hur och på vad jag ska köra.

Jag hade provat Dunlop MS1 på ett KM och var sjukt missnöjd, bambi på hal is verkligen, men gav Dunlop en ny chans när jag körde på Mantorp Park och testade MS2:orna istället, körde hela tiden då med Pirelli SC2 fram som jag kört med sen hedenhös och har sjukt stort förtroende för.
Så när min SC2:a tog slut på Assen var det dags för att testa en Dunlop 3a fram och sen tog det TID innan förtroendet kom för det, hela tiden långsam in i sväng och jag förstår egentligen inte varför men känslan var annorlunda än Pirelli så det tog ett bra tag innan man vande sig.

Racet blev i två delar, första starten gick bra och jag körde om några och började ta ifatt de framför, känslan blev bättre och bättre där Dunloparna.
Efter 4:a varv blev det rödflagg och full omstart, sjukt gött att ha kompisar i depån redo med värmare, elverk, depåstöd och hela baletten, kändes lyxigt!

Full omstart och men den här gången blev det kängurustart :-/ Sen in i första svängen och valde att ta en ytterrökare, men det var helt fel val, uttryckt av banan och var klippt sist in i Struben, lätt ilska infann sig…
Så långt bak så var tempot lite sådär men jag har god respekt för att köra om på en bana där det går 200+ i kurvorna men jag tog några placeringar iallafall, det var en del avkörningar och gulflaggor som gjorde att jag inte kunde köra om där jag kände mig bekväm med att köra om och lagom till att sista varvet siktade jag på en omkörning i Ramshoek och lagom jämsides så såg jag gulflaggen :-/ men men snabbaste tiden trots att han framför satte sig upp och tittade på stackarn som kraschat.

Det gick liksom sådär alla dagarna, men på själva racet släppte det lite och jag slutade tänka efter så mycket utan bara åkte på känsla, tävling är bästa träning 🙂
Varvtiderna blev inte som jag hoppats på, låg cirka 2 sekunder långsammare än 2016.

Mycket skoj resa på totalen, vi var 7 förare från Sverige som var där (bara för lite kul så var det 5 Hondor & 2 Yamaha). Riktigt kul att vara med och se Jari utmana Holländarna ordentligt med sitt första besök på banan. Jocke Linhardt som presterade fantastiskt bra också! Imponerande att se hur Yammorna går, i resultatlistorna blev det nog 10st Yamaha av de 12 första.

Återbesök? ja, lite irriterad på mig själv att det inte gick fortare den här gången så jag borde dit igen… men det kan även bli en ny bana istället!

Resan bjöd på besök hos Ten Kate (det blev visst mer saker än planerat…), leverans till depån från TenKate för man glömt köpa saker, min HRC Datakabel har nu suttit i en SP2:a som TenKate använder för att testa WSBK delar.
Underbart att ha med sig hela familjen på resan som inbjöd till ett lugn och så mycket kärlek att de får absolut inte stanna hemma nån mer gång!