Preliminär kalender 2020! 16e säsongen

Det händer lite hit och dit tydligen med planerna för kommande säsongen.

Ibland blir det lite fullt upp känns det som, när energin liksom tryter och man inte orkar göra annat än det som man verkligen måste göras.

På gång är att försöka starta upp ÖRRK och få igång att köra SM deltävlingar igen på Mantorp Park. Planerna är att köra roadracingträningar och få till fler roadracingtävlingar på den banan. Det finns många planer på vad som ska hända, men först och främst ska klubben komma igång och förhoppningen är att medlemmarna kommer hjälpa till att forma klubben.

Hur ser det ut sen då?

Eftersom jag bokstavligen föll pladask för Brno så måste jag ju bara dit igen, så allt är bokat för midsommar igen på Brno, den här gången fredag till söndag. Det finns 1 hojplats kvar och säkert nån sovplats också på resan så vill du hänga med, hör av dig!

Sen har vi ju Spa, en underbar bana med fantastiskt mycket historia, en rolig historia är ju att jag kom 7 varv och sen kom det lite luft i vattnet så var den historian över, typ. Men 2020 blir det dit igen för att se om det går att komma mer än 7 varv 🙂

Det finns idéer om att eventuellt att köra några race i DLC, de planerna är inte riktigt satta ännu men blir det av så blir det av. Tankarna är isåfall Nürburgring och Oschersleben, det blir lagom mycket för att testa på hur det är att endurance utanför Sverige. För att komplettera det hela lite så blir det lite körning på gröna faran på hemmaplan med One Endurance Team.

Så vi börjar med en licenskurs på Mantorp Park tillsammans med Filip Backlund i april, där det även blir en träningsdag för RR förare med licens som han håller i, tre dagar roadracing! Allt detta på hemmaplan, ett stenkast hemifrån liksom, klart man ska va med!

Nästa grej i kalendern står Nurburging då, om DLC blir av. Annars är nästa Endurance på Mantorp Park 4:e juni, älskar verkligen den banan så det här kommer bli jätteskoj!

Sen bär det av mot Tjeckien, där det blir 2 timmars endurance och 2st race. Jag hoppas det blir lika bra väder som 2019, helt underbart! Den där banan alltså, just LOVE IT!

Efter det kan det bli ett Endurance med One Endurance igen men planeringen är som den är just nu, men inte spikad 🙂 så vi får se.

Annars är det inte så mycket motorcykel förrän det bär av mot Belgien och Spa för träning och 6 timmars. Inför säsong 2020 är fjädringen nyservad av WR Service (Fredrik Watz) och motorn har blivit genomgången så nu borde rimligen inte det mekaniska sätta stopp för tävlingen.

Jag har precis bokat träningen fredag & lördag, sen hoppas (håller alla tummar) vi att arrangören som lovade skjuta på anmälningsavgiften från 2019 till 2020 (som ändå är 1800€) kommer ihåg oss.

Efter det är säsongen slut om det inte blir DLC och då är det Oschersleben kvar.

2020 blir min 16e säsong som jag tävlar inom roadracing och ytterligare 5 som funktionär i nån form (ungdomsledare, tävlingsledare, besiktningsgubbe, flaggvakt) så det börjar kännas av 🙂 fast med ÖRRK i bakhuvudet och barn som förhoppningsvis kommer in i motorsporten på något sätt så fortsätter jag nog på något sätt. Har så otroligt många härliga minnen genom åren, att sen se ens barn vilja köra Minimoto som tokiga känns fantastiskt. Jag kommer ihåg den där gåvan från Mange Berg (Magnus Cambrant Berg nuförtiden) när vi var på Assen tillsammans med BSB för ett gäng år sen, en stövel med ett kort på när vi hade nära kärlek på banan, stöveln står vackert på pokalhyllan!

Såhär i backspegeln så har i princip hela mitt vuxna liv haft stora inslag av motorcykel och framförallt roadracing, jag hoppas resten av livet innehåller det också, för jag har svårt att tro att det skulle finnas så härliga människor inom någon annan sport.

En sen lördag i december blev det en intervju med Roadracingpodden, vi får se om det ens blir publicerad, det blev en hel del bubblande från min sida om hur man kan träna roadracing. Ska bli intressant att lyssna på det 🙂 undra hur man egentligen låter hört från 3e part?

Avslutningsvis önskar jag att fler av er som kör trackdays ska prova på att tävla, kör jag/du/vi ändå hoj på banan, ta ett steg till och utvecklas lite till med tävling.

“Tävling är bästa träning” – okänd