LaL – Utveckling av din körning

I det här avsnittet går Dan på Life at Lean igenom hur man tar sig vidare, istället för att gå ut på banan och “köra hårdare”, hur man kan lägga upp en plan för sin utveckling och identifiera delar som kan förbättra.

Man signar upp sig på hemsidan för att få videomaterial att gå igenom en onlineutbuldning från Life at Lean. 

Ta möjligheten nu innan säsongen drar igång, nu har du tiden att titta igenom materialet, fundera och se vad som kommer passa dig bäst när du väl börjar köra.

Det är nog en del som funderar på det här med att läsa på saker på webben, onlineutbildningar och så vidare för nånting som är ganska praktiskt som roadracing. Det handlar om att väcka tanken på egenutveckling, “vad kan jag göra?”, att vara öppen till att förändra sitt beteende på banan och prova andra saker än “gasa mer, bromsa mindre”, sånna svar som jag själv fick när jag började köra för många år sen när man frågade i klubben hur man gör för att bli säkrare och snabbare. Svaret var oftast, “kör mer varv” och “gasa tidigare och bromsa senare” utan nån som helst reflektion över alla de andra sakerna man kan förändra.

Den virtuella trackwalk jag har innan bandagarna till exempel, har hjälpt några att ta sig runt Mantorp Park snabbare än vad de lyckats med själva tidigare och då haft stora förbättringar på en enda bandag, förmodligen hade personerna kommit till de varvtiderna så småningom själva men lite utbildning och genomgång av spårval innan gjorde att de kunde förändra och testa spårval och körstil redan dag 1 på banan.

Jag hoppas detta ger er någonting, om jag tar mig själv som referens så är det såhär jag gjort, läst på från böcker, sett på film, testat i praktiken, gått tillbaka och läst igen, testat nya saker, sen repetera 🙂 

Hoppas vi ses på banan i sommar!